Home » , , , , , , , » Lahad Datu Update: Pengganas Sulu Bina Terowong Sejak November Tahun Lepas?

Lahad Datu Update: Pengganas Sulu Bina Terowong Sejak November Tahun Lepas?Lahad Datu Update: Pengganas Sulu Bina Terowong Sejak November Tahun Lepas?Lahad Datu Update: Pengganas Sulu Bina Terowong Sejak November Tahun Lepas?


Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib telah menafikan tuntutan itu dengan Kampung penduduk Tanduo bahawa penceroboh dari selatan Filipina telah memasuki kampung melalui terowong yang dibina sejak November tahun lepas.

"Setakat ini, kita telah tidak dijumpai bukti mana-mana terowong. Apa yang kita dapati hanya kenderaan motor yang telah dimusnahkan oleh serangan udara kami,'' katanya semasa dihubungi melalui Malaysia Hari Ini  program disiarkan secara langsung di TV3.

Beliau mengulas mengenai laporan oleh sebuah akhbar tempatan yang memetik seorang pemastautin Kampung Tanduo sebagai berkata bahawa penceroboh Sulu telah dijalankan perancangan terperinci apabila memasuki kampung tersebut, termasuk membina satu rangkaian terowong.

Penduduk mendakwa bahawa penceroboh digunakan menggali mesin menggali lubang seolah-olah mereka sedang mencari untuk emas, tetapi ia merupakan satu muslihat menipu untuk membina sebuah kubu dan terowong sebagai tempat bersembunyi apabila datang di bawah serangan. - Bernama


Kredit

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink