Polis Cerita Pengalaman Ngeri Dua Tangannya Dipotong Hingga Cacat | Lahad Datu


Polis Cerita Pengalaman Ngeri Dua Tangannya Dipotong Hingga Cacat | Lahad DatuPolis Cerita Pengalaman Ngeri Dua Tangannya Dipotong Hingga Cacat |Polis Cerita Pengalaman Ngeri Dua Tangannya Dipotong Hingga Kudung

Kisah di bawah adalah kisah benar yang diceritakan oleh seorang anggota keselamatan yang terselamat. Kini beliau lumpuh ke dua belah tangannya kerana ditetak oleh pengganas Sulu di Lahad Datu. 

Nama beliau terpaksa dirahsiakan atas permintaan.Kami terlebih dahulu ingin memohon maaf kepada semua pembaca yang mungkin tersinggung dengan kisah ini. Namun kami merasakan ianya perlu diceritakan supaya menjadi iktibar kepada semua bahawa apa yang berlaku bukan satu sandiwara sepertimana yang didakwa oleh sesetengah pihak.

Dia ditembak, namun dia bernasib baik kerana tembakan itu tidak tepat kepadanya
Sebaliknya tembakan itu tepat mengena Tuan Ibrahim. Tiba-tiba datang pengganas Sulu
dengan parang lalu cuba menetak beliau beberapa kali. Dia menggunakan tangannya untuk
menahan tetakkan menyebabkan jari-jari dan ke dua tangannya hampir putus.

Dia menceritakan bahawa sebenarnya yang meninggal cukup sifatnya hanyalah Superitenden Ibrahim. yang lain semuanya terkorban dalam keadaan yang amat ngeri. Pengganas seolaholah hilang ingatan, walaupun ada anggota kita yang telah mati ditembak tetapi mereka datang lalu memenggal kepala dan merodok perut mayat dengan parang.
Ada antara mayat anggota yang dipotong kaki tangannya. Malah dikorek mata jasad yang
terbujur kaku itu.Mereka mahu pastikan musuh mereka benar-benar mati. Zalim dan kejam
itu perkataan yang paling sesuai untuk perbuatan mereka.


Dia bernasih baik kerana dalam kesakitan itu, dia melarikan diri ke dalam rumah orang
kampung. Dia juga dapat melihat mayat Tuan Ibrahim, diheret oleh seorang anggota yang
terselamat ke dalam sebuah rumah yang lain. Dua puluh jam dia bertahan menunggu bantuan sehingga darahnya hampir kering. Dia dapat melihat dengan jelas bagaimana semut datang menghurung luka-lukanya. ALLAH MAHA BESAR, diturunkan hujan dan dia hanya minum air hujan itu.


Akhirnya dia diselamatkan. Ke dua-dua belah tangannya yang hampir putus telah dijahit
semula. Namun sehingga kini dia masih tidak dapat menggerakkan tangannya itu.
Airmatanya berlinang, dia tidak akan melupakan peristiwa pasukannya diserang hendap
tempoh hari. Dia juga tidak akan melupakan kekejaman yang dilakukan oleh pengganaspengganas itu. Mereka terlalu zalim


Source

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink