Home » » BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

aku memang suka join segmen ben ashaari...
jom baca ungkapan ikhlas dan baik hati ini..







1.Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

answer-kalau saya tengok dua-dua..dalam hadis pun ada tulis perkara untuk mencari isteri..parasrupa,peribadi,keturunan,dan agama

2.Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

answer-fizikal,saya tak fikir laa..biar lah dia macam mana walaupun cacat..asalkan dia boleh jalankan tanggungjawab dia dan saya boleh jalankan tanggungjawab saya..

3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

answer-mata mata bulat macam anime,mata kecik cam shinchan

4.Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

answer-setiap perkahwinan mengimpikan zuriat ...dah berisi,,kira lekatlah tu,,,dah dapat hasil..
mesti bahagia

5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

answer-sesetengah sahaja yang begitu..


6.Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..

answer-kita lah adam untuk menyintai hawa,dan hawalah menyintai adam..walau diletakkan diatas bumi,mereka mencari sesama sendiri akhirnya berjumpa,
sudah tentu wanita yang hebat budi pekerti,ilmu dan tingkah laku itu menjadi pilihan..


7.Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

answer-saya pun tak tau...mata saya tak liar melihat fizikal dia ni..haha tapi setakat ni puas hati la

8.Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

answer-alhamdulillah setakat ini semua fizikal saya masih berfungsi

9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

answer-rasanya perlu laaa..biar dia rasa behagia..jangan pulak melanggar syariat sudah laa


10.Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

answer- entah lah sesetengah menjadi dan ada yang hampeh..setakat gambar edit dalam iklan tu janganlah beli..lebih baik bersenam dan mengamalkan gaya hidup sihat

9 ulasan:

Dekcik berkata...

macam2 pendapat yang dekcik bace..
singgah lah blog dekcik

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/perempuan-kerana-fizikal.html

nadiemsharmz berkata...

jenguk2 dr sgmen incik ben...best bc komen blogger2 lain...

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

mas saari berkata...

datang sini baca jawapan anda..

fizikal dan paras rupa nombor 2
yang penting hati!

AMMAR YASIR berkata...

Mata tak liar?bhahahaha...gempak tu jawapan

☀ Izzaty Hedry☀ berkata...

wah.. mata kecik mcm shincan... msok abes cita kartun... heheh...

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

solo molo berkata...

kalo hati dah suke, semuanya tak kira dah...

azizul berkata...

kalau hati dah terpikat
tahi kucing rasa coklat

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

wah..menarik :)

FRESH ENTRY :LELAKI VS PEREMPUAN KERANA FIZIKAL?

NiSha berkata...

yeaa.. bersenam dan punya gaya hidup yg sihat..

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink