Home » » pusaka

pusaka

harta pusaka..korang tahu apa itu...
itulah harta peninggalan ibu bapa atuk nenek kita..
kerana harta kita dihormati..
kerana harta kita memberi..
kerana harta kita berkira,,,
kerana harta kita gembira..
kerana harta kita berduka..
dan kerana harta tali persaudaraan kita terenggang..
mahukah anda menjadi begini..bila kita tonton filem dan cerita-cerita orang ramai mengenai harta pusaka ini..pasti timbulnya perebutan..

memang lah dalan hukum faraid anak lelaki mendapat lebih dari anak perempuan..
kerana nanti sianak lelaki akan berkeluarga dan harus menjaga dan bertanggungjawab kepada keluarga mereka,,

bagi aku,harta pusaka atau harta peniggalan ini lebih baik kita wakafkan saja..kita dapat pahala...dan orang yang telah pergi pun masih mendapat pahala dengan amalan anak-anak mereka..
bukannya pergaduhan..mereka terseksa kerana anak-anak berebut dan bergaduh semata-mata harta mereka itu..

wallah...

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink