Home » , , , » Lagenda Parit Sonto

Lagenda Parit Sonto

sapa yang kenal tentang lagenda parit sonto?
parit sonto terletak di johor darul takzim.
teletak di jalan keluang..antara batu pahat dan kluang..
kepada yang aktif dan ceria pada waktu kecilnya mesti kenal tentang seorang lagenda ini..
siapakah lagenda ini sebenarnya.?
kepada penduduk parit sonto haruslah barbangga kerana mempunyai lagenda yang terkenal sekitar tahun 90-an..
siapakah?
beliau bernam usop, atau dikenali usop sontorian..
sapa yang suka tengok usop sontorian?
mesti teringatkan..bila waktu maghrib..lepas mandi petang..terus bukak tv tengok usop sontorian..
mari berkenalan dengan usop..


inilah hero kampung parit sonto..kanak-kanak riang..
sekarang ni diorang dah study kat uthm...kos mekanikal..


perkenalkan mak usop dan abg budin..


nilah kakak dia...dah kawin dengan orang parit karjo..

jom layan video pulak..



pasal sajak ni aku menang pertandingan sajak time sekolah rendah dulu..

2 ulasan:

diha2 berkata...

salam. betul ke usop betul2 wujud? teringin nak tgk diorg skrg. sgt2 minat dari kecik sampailah skrg.

dihadiha berkata...

salam. betul ke usop betul2 wujud? teringin nak tgk diorg skrg. sgt2 minat dari kecik sampailah skrg

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink