Home » » sugar glider

sugar glider

sape dah ternak binatang ni?
sugar glider,,,comelkan,,,
haiwan ni sesuai sebagai binatang peliharaan poket..

tupai ni lebih kurang cam hamster je,,tapi sugar glider ni kita boleh bawa dia kemana-mana,,
hidup sugar glider ni kena berteman dan di manjakan..jengan bagi dia boring
harga kat pasaran sekitarrm200-rm300 seekor...satu set dlam 5-6 ratus kot..
rutin pemakanan binatang ni bagi buah jer..burah epal dan sebagainya..
commeeel...


13 ulasan:

Alam Manja berkata...

cutenye... tp jgn hrp la blh bela....
komem2 mak suh buang..=(

af sembilan berkata...

mahal gak eh 200++ tpi comel lah...duk lam sangkar ke??
jenis melompat2 tak?? aktif ke pe ke???

azizul berkata...

alam manja: 200 lebih ni mak...takkan nak buang kot...haha

sayangi binatang itu adalah ibadah

azizul berkata...

af sembilan: die tido dalam sangkar..
boleh juga bawak pegi jalan-jalan taruk die dalam pouchbag..
tak pun sangkut atas bahu,,
agak aktif laa jugak...binatang ni hidup kena berteman

saya_arief berkata...

comell..
:D

NiSha berkata...

comel tp.. sy ade banyak kucing kat rumah.. dia makan x agak2 klu sy nak jadikn pet sy?

miszlullaby berkata...

COMEL,TAPI mahalNYEEE...huhu

Cik Itam @ ira berkata...

comey nyer.. cam nk picit2 jer..

azizul berkata...

cik itam:jangan laa picit kesian momo tu

Lyana berkata...

mana nak dpt sugar glider ni.. nak sekor..

Pacek ABU sifir berkata...

waa..comel nye...gerem3..hehehe

keep in touch
nak tanye kalo i nak buad contest supermak korang nak join tak? neh link nye..
http://cikabusifir.blogspot.com/2011/03/nak-jadi-supermak.html

azizul berkata...

pacek abu sifir: beli sebutir buat peneman tido

azizul berkata...

pacek abu sifir: beli sebutir buat peneman tido

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink