Home » , , , , , , » Gambar: Gelagat Tentera Zionist Sedang Ketakutan Apabila Diserang Tentera Islam

Gambar: Gelagat Tentera Zionist Sedang Ketakutan Apabila Diserang Tentera Islam

Gelagat Tentera Zionist Sedang Ketakutan Apabila Diserang Tentera Islam


Gelagat Tentera Zionist Sedang Ketakutan 

Serangan balasan yang dilancarkan mujahidin Palestin Briged Al- Qassam Dan lain-lain membuat ketakutan pada tentera Israel. Sama-sama kita berdoa agar kemenangan ini adalah milik Islam dan Gaza kembali pulih..

Sikap Yahudi yang memang sejatinya pengecut kini semakin dapat terlihat.
Sebagaimana Allah SWT menjelaskan Orang-orang Yahudi ialah kaum yang suka berperang, tapi mereka pada dasarnya adalah kaum yang pengecut.
Allah SWT berfirman :

لَا يُقَاتِلُونَكُمْ جَمِيعًا إِلَّا فِي قُرًى مُّحَصَّنَةٍ أَوْ مِن وَرَاء جُدُرٍ بَأْسُهُمْ بَيْنَهُمْ شَدِيدٌ تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّى ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا يَعْقِلُونَ"(Orang-orang Yahudi dan orang-orang munafik) dengan keadaan bersatu padu sekalipun, tidak berani memerangi kamu melainkan di kampung-kampung yang berbenteng kukuh, atau dari sebalik tembok. (Sebabnya): permusuhan di antara mereka sesama sendiri amatlah keras; engkau menyangka mereka bersatu padu, sedang hati mereka berpecah belah (disebabkan berlainan kepercayaan mereka). Yang demikian itu, kerana mereka adalah kaum yang tidak memahami (perkara yang sebenarnya yang memberi kebaikan kepada mereka).
." (QS. Al-Hasyr: 14)

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink