Home » , , , , , , » Tahukah anda Kenapa Israel Mengajak Untuk Adakan Gencatan Senjata?

Tahukah anda Kenapa Israel Mengajak Untuk Adakan Gencatan Senjata?

Terkini DI Gaza

Israel Mengajak Untuk Gencatan Senjata


Tahukah anda Kenapa Israel Mengajak Untuk Gencatan Senjata


Lima hari selepas serangan pertama rejim Yahudi Zionis ke Gaza, para pejuangPalestin menunjukkan tentangan luar biasa danmampu menyasarkan kedudukan-kedudukan strategik Yahudi Zionis di bawah tanah,khususnya Tel Avivsebagai sasaran roket-roket mereka.

Keadaan ini memaksa pemimpin rejim Yahudi Zionis untuk meminta gencatan senjatatanpa syarat dengan Hamasdemikian dilaporkan oleh Qodsna Ahad (18/11).

Timbalan Perdana Menteri rejim Yahudi ZionisMoshe Yaalon dalam wawancaranyadengan saluran 2 TV Israel mengatakan"Demi mewujudkan kestabilan di wilayahpenempatan ZionisIsrael bersetuju untuk gencatan senjata dengan Hamas dan pihak tengahnya Mesir."

Walaupun begitudia menambah"Israel mengajukan empat syarat untuk gencatansenjata.

Tembakan roket dari Gaza ke beberapa kedudukan penting Zionis harus dihentikan,unit-unit tentera Yahudi di sempadan Gaza tidak boleh diserangoperasi ketenteraananti-Israel harus dihentikan dan Hamas harus menerima tanggungjawab berkaitanJalur Gazaserta tindakan ketenteraan yang dilakukan kumpulan selain gerakanpenentangan kepada Israelditentukan sendiri oleh rejim Israel.


Inilah Fakta kenapa Israel mengajak Untuk Gencatan Senjata


Anda tahu kenapa Israel ajak utk gencatan senjata? 

Sebab dari hampir 900 roket yg Hamas lancarkan sepanjang beberapa hari ini,

 hanya 280 sahaja berjaya ditangkis (sumber - Al Jazeerah). 

Hari ini sahaja, 70 roket dari Hamas, 

hanya 17 sahaja yg berjaya ditangkis
0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink