Home » , , , , , » Pengutip Sampah Jumpa RM360,000 Dalam Longgokan Sampah

Pengutip Sampah Jumpa RM360,000 Dalam Longgokan Sampah

Pengutip Sampah Jumpa RM360,000 Dalam Longgokan Sampah


Pengutip Sampah Jumpa RM360,000 Dalam Longgokan Sampah

TOKYO: Seorang pekerja di pusat pelupusan sampah di Jepun menemui wang bernilai lebih RM360,000 dalam longgokan bahan buangan, kata polis semalam.
Jurucakap polis Asaminami di Hiroshima berkata, wang berkenaan tidak terjejas selepas melalui mesin pengisar sampah.

“Pekerja terbabit juga menemui kira-kira 2,300 cebisan wang kertas yang musnah akibat dikisar mesin berkenaan,” katanya.


Jurucakap itu berkata, kemudahan di pusat pelupusan sampah itu memproses bahan buangan seperti almari dan tilam - yang tidak boleh dipungut kenderaan pembuang sampah biasa. “Polis percaya pemilik wang itu mungkin terlupa wang berkenaan apabila membuang perabot berkenan.

“Polis juga menolak kemungkinan ada unsur jenayah berkaitan penemuan wang ini,” katanya. - AFP


sumber : mymetro

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink