Home » , , , , , » KIsah Miss Universe Olivia Culpo Dan Gaun Sewa RM60

KIsah Miss Universe Olivia Culpo Dan Gaun Sewa RM60


KIsah Miss Universe Olivia Culpo Dan Gaun Sewa RM60KIsah Miss Universe Olivia Culpo Dan Gaun Sewa RM60


Terpilih sebagai Miss Universe 2012, Olivia Culpo bukan beruntung itu sahaja. Kisah gaun sewanya yang berharga RM60 tersimpan dibalik kejayaannya yang merebut mahkota ratu kecantikan. Mari kita baca tentangnya.

Seorang perbicara terbaik pernah mengatakan bahawa jangan jadikan halangan apapun sebagai penyebab kegagalan. Hal ini boleh terlihat pada Olivia Culpo, wanita asal Rhode Island yang dinobatkan sebagai Miss Universe 2012.

Saat melakonkan wawancara dengan US Weekly, Olivia mengungkapkan bahawa dirinya tidak terlalu didukung oleh kedua orang tuanya untuk mengikuti event ratu kecantikan. Mereka hanya inginkan Olivia Culpo menghadiri kuliah dan careernya sebagai pemain cello yang sedang dilakukannya.

“Orang tuanya berpikir jika mengikuti event ratu kecantikan ini bukan idea yang baik,” katanya.

Sesen pun tidak dikeluarkan oleh orang tuanya untuk membantu Olivia Culpo untuk menyertai pertandingan ratu cantik ini. Namun, justeru itu, ia membuktikan bahawa gelaran ratu kecantikan itu mampu menjadikannya berjaya. Saat pertandingan itu, gaun yang ia kenakan di malam final adalah gaun sewa. Ia membelanjakan US$ 20 atau sekitar RM60.

“Aku baru mendapat gaun ini hanya semalam sebelum hari H, gaun itu merupakan gaun sewaan seharga RM60 di Rent-the-Runway. Gaun itu terlalu pendek untukku dan ada lubang di bahagian belakangnya,” jelasnya.

Gaun tersebut sepertinya tidak diperhatikan para juri, hingga Olivia berhasil menjadi Miss Rhode Island. Beberapa bulan kemudian, ia merebut mahkota Miss Amerika Syariikat.

Kisah ini boleh menjadi inspirasi bahawa semangat adalah kunci utama. Tidak peduli seberapa besar tembok penghalang, selagi keyakinan dan semangat terus mendampingi, kejayaan pasti datang pada waktunya.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink