Kisah seorang Syahid Yang Hidup Kembali Di Bumi Gaza

Kisah seorang Syahid Yang Hidup Kembali Di Bumi Gaza

Kisah seorang Syahid Yang Hidup Kembali Di Bumi Gaza

Kisah seorang 'Syahid Yang Hidup'Beliau merupakan antara tiga orang pertama yang ditugaskan oleh Hamas sebagai pejuang berani mati yang ditugaskan untuk meletupkan diri di Israel pada tahun 1990-an.

Beliau dan dua rakan yang lain telah berjaya menyelinap masuk ke dalam Israel. Namun, pada suatu masa, mereka telah dikesan oleh pihak Israel dan mereka terus meletupkan diri.

Dua sahabat yang lain telah syahid, tetapi beliau cedera parah. Beliau berada di hospital Israel selama lebih 2 bulan. Selepas itu, beliau telah dibawa ke hospital dan dimasukkan ke dalam penjara bawah tanah Israel.

Beliau telah diseksa oleh Israel laknatullah dengan pelbagai bentuk seksaan sehingga beliau mengatakan apa jenis seksaan yang kamu tahu, aku dah pernah mengalaminya.

Namun, dalam tahanan Israel beliau tidak mendedahkan apa-apa pun maklumat yang boleh menjejaskan Hamas. Apa yang keluar daripada mulut beliau hanyalah 'La ilahaillallah'.

Selepas diseksa dengan seksaan yang sangat melampau, beliau telah disahkan 'mati' oleh Israel dan dibawa balik ke Gaza untuk dikebumikan.

Namun, sebaik sahaja masuk ke dalam bumi Gaza, beliau hidup kembali dengan kuasa Allah. Maha Suci Allah, Allah yang berkuasa untuk mematikan seseorang serta menghidupkannnya kembali.

Beliau dirawat di hospital Gaza selama sebulan lebih. Beliau lumpuh separuh badan akibat letupan. Namun, semangatnya untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin tidak pernah luntur.

Beliau kini menjadi sumber semangat dan motivasi kepada tentera-tentera Hamas yang telah tercedera dalam perang menentang Israel.

Beliau merupakan contoh mujahid sejati yang sanggup melakukan apa-apa sahaja demi membebaskan bumi Palestin daripada cengkaman Zionis.

Semoga Allah memberkati perjuanganmu dan memberikan kepadamu sebaik-baik ganjaran.

* Gambar bersama beliau di Pusat Rawatan As-Salama, Gaza, Palestin.

Sumber: Syed Ahmad Ziman al-Hussaini Aman Palestin P/s: Allah itu maha berkuasa dan sentiasa melindungi umatnya,Sebagai umat islam haruslah bersabar dan kental serta beristiqamah dengan segala ujian yang dihadapi,,

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink