Awas!! Wang Kertas RM100 Palsu Semakin Berleluasa

Awas!! Wang Kertas RM100 Palsu Semakin Berleluasa
Awas!! Wang Kertas RM100 Palsu Semakin Berleluasa
Berita ini agak menakutkan lagi-lagi buat peniaga yang berniaga di kedai-kedai makan atau di mana-mana sahaja. 

Wang Kertas Palsu RM100 Kini Di Pasaran : Beberapa orang peniaga kedai makanan di Kampung Batu 20, Sengkang, Bukit Gambir,  mendakwa telah menjadi mangsa penipuan wang palsu RM100 oleh seorang wanita yang menyamar sebagai pelanggan pada minggu lalu.

Menurut salah seorang peniaga terlibat, Rahmah Khamis, 57, ketika beliau sedang sibuk melayan pelanggan pukul 8.30 pagi, Rabu lalu, dia telah didatangi seorang wanita yang tidak dikenali membeli tiga bungkus nasi lemak dan lontong di kedainya.
Tambah Rahmah, kesemua makanan tersebut berharga RM11 dan wanita terbabit menyerahkan wang kertas RM100 yang kelihatan baharu serta langsung tidak menampakkan ia wang palsu sebelum menyimpannya di dalam laci.
Beliau akhirnya menyedari ianya adalah wang kertas palsu apabila melakukan pemeriksaan keatas wang tersebut setelah selesai urusan perniagaan.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink