Home » , , , , » Timsah Arena,Stadium Berbentuk Buaya Di Turki

Timsah Arena,Stadium Berbentuk Buaya Di Turki

Timsah Arena,Stadium Berbentuk Buaya Di Turki

Timsah Arena,Stadium Berbentuk Buaya Di Turki
Turki - Satu lagi stadium yang unik dibina.ketika ini kelab Liga Turki, Bursaspor tengah membangunkan stadium baru yang akan dinamakan Timsah Arena.

Stadium itu disebut unik kerana bentuknya yang menyerupai buaya berwarna hijau di bahagian bumbung. Rancangan itu sesuai dengan jolokan Bursaspor iaitu Ye?il Timsahlar atau Si Buaya Hijau.

Stadium baru tersebut akan dibuka pada ogos 2013  sebagai pengganti home base ketika  ini Bursa Ataturk Stadium.

Selain rekabentuk yang unik,Stadium itu akan menampung lebih banyak penonton kerana memiliki kapasiti 45.000 tempat duduk. Hampir dua kali ganda dengan stadium sebelumnya yang cuma memiliki kapasiti 25.000 tempat duduk.
0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink