Home » , , » Cara Menambahkan Kuasa Bateri Handphone ketika Kecemasan

Cara Menambahkan Kuasa Bateri Handphone ketika KecemasanSeringkali Bateri telefon habis/ kong ketika berbual?

tak sempat memberitahu sesuatu yang penting kerana Handphone anda kehabisan bateri?
Dan sukar untuk mengecas bateri handphone kerana berada di luar rumah?

Sini ada cara yang mudah untuk menambahkan kuasa bateri telefon Bimbit anda buat seketika waktu..

Caranya dengan mengeluarkan bateri handphone dari tempatnya kemudian gosok-gosokkan bateri dengan tangan atau ke baju/ seluar selama beberapa minit (3-5 minit).
Setelah terasa sedikit panas, masukkan terus baterii ke dalam handphone dan lakukan panggilan yang penting tersebut dengan segera dan setidaknya atau biasanya anda boleh melakukan panggilan telefon selama 2 minit.
prinsipnya bila bateri berada di tempat yang sejuk maka akan semakin cepat  kuasa bateri akan berkurang dan bila dilakukan teknik ini dalam kedaan bateri yang agak dingin ini, waktu pakai bateri setelah digosokkan akan lebih lama biasanya.

Panggilan dan SMS Percuma Dengan Easy Preapaid Memang Menjimatkan KLIK=SINI

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink