Home » , , , , , , » Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas - Gambar

Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas - Gambar

Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas - Gambar
Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas - Gambar

Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah merupakan raja kedua terkaya di dunia dengan kekayaan baginda dikatakan berjumlah RM 64 billion. Maka tidak menghairankan jika selera berbelanjanya juga mewah, seperti pesawat peribadi milik baginda ini.

Pesawat Boeing 747-430 ini dikatakan dibeli dengan harga paling kurang $ 100 juta (RM 300 juta) dan itu belum lagi termasuk dengan hiasan dalaman khusus antaranya wastafel dari emas tulen dankristal Lalique dengan biaya tambahan sekitar $120 juta (RM 360 juta).

Baginda turut memiliki beberapa pesawat peribadi lain, tetapi pesawat ini adalah yang
terbesar. Mari kita lihat pesawat termewah milik Sultan Brunei ini


Ruang dalaman pesawat dengan kemasan mewah wastafel


Ruang legar dengan hiasan keemasan dan frame emas berukir ayat-ayat suci

Ruang tidur utama serba mewah

Juga dengan frame ayat suci Al Quran yang bersalut emas

Tandas mewah dengan pili yang bersalut emas

Kilauan Emas yang menyerlah

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink