Home » , , , , » Pemilik Laman Jiwang.Org Ditahan

Pemilik Laman Jiwang.Org Ditahan

Pemilik Laman Jiwang.Org Ditahan


Pemilik Laman Jiwang.Org Ditahan


Bagi ramai pengguna, mungkin sedia mengenali salah satu laman forum terkemuka di Malaysia, Jiwang.org. Terkini, melalui laman MPA, ia dikongsikan mengatakan salah seorang yang dipercayai sebagai pentadbir laman Jiwang.org telah ditahan atas kesalahan perkongsian pautan ke muzik, filem dan kandungan berhak-cipta.

Ini adalah kali kedua kita mendengar mengenai berita yang lebih kurang sama, dimana pada bulan Mac yang lepas, salah seorang pentadbir laman SYOK.org turut menerima nasib yang lebih kurang serupa.
Ia dilaporkan, penahanan ini telah dilakukan pada 11 Jun yang lepas, dan sekiranya didapati bersalah, denda antara RM2000 ke RM20000 akan dikenakan untuk setiap salinan, dan denda antara RM4000 ke RM40000 untuk setiap kesalahan yang seterusnya.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink