Home » , , , , , , » Kerajaan Islam Turki - HORMATILAH KEHENDAK RAKYAT

Kerajaan Islam Turki - HORMATILAH KEHENDAK RAKYAT

Kerajaan Islam Turki - HORMATILAH KEHENDAK RAKYAT


Kerajaan Islam Turki - HORMATILAH KEHENDAK RAKYATRECEP TAYYIP ERDOGAN MASIH MENDAPAT SOKONGAN PADU DARI MAJORITI RAKYAT TURKI!!!....


Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdogan dari Parti AK, jelas mendapat sokongan padu dari majoriti rakyat Turki untuk terus memimpin negara itu walaupun kita dihebahkan sama ada melalui media elektronik maupun cetak kononnya sokongan rakyat Turki terhadap kepimpinannya semakin pudar dan ditolak.

Hari-hari..siang malam pagi petang disiarkan adanya demonstrasi jalanan ganas antara beberapa rakyat Turki dengan polis.

Digambarkan seolah-olah Turki kini sedang bergolak dan berlakunya kerajaan AK pimpinan Erdogan di ambang tumbang, sedangkan realitinya kerajaan beliau amat teguh dan sokongan rakyat tetap jitu dan padu.

Dari rakaman gambar-gambar di atas, Erdogan dan Parti AK yang dikatakan amat rapat dengan DSAI, masih amat popular di Turki.

Ratusan ribu penduduk Istanbul, Turki majoritinya pendukung dan penyokong Parti AK pimpinan Erdogan keluar memberikan sokongan kepada beliau.
Sebahagian petikan dari ucapan PM Turki:

> Saya mahu katakan kepada Kesatuan Eropah (EU) agar jagalah batas sempadan kamu, adakah kamu memiliki autoriti asal untuk mengambil sebarang keputusan menentang kami? Saya tidak mengiktiraf dengan keputusan-keputusan EU kerana Turki bukanlah negara yang memiliki keanggotaan penuh EU.

> Saya mahu bertanya kepada semua yang berada di Istanbul..jawablah dengan suara yang kuat agar kesemua bandar-bandar di Turki dan dunia mendengar jeritan kamu serta mereka yang merancang mahu merosakkan Turki menggeletar di hadapan kaca televisyen..mereka semua sedang melihat kita.

Erdogan: Adakah kamu semua berdiri teguh di sebalik demokrasi?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Adakah kami melaksanakan undang-undang?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Kamu semua akan pertahankan kehendak rakyat?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Adakah kamu semua menyokong saya?

Orang ramai: Yaa.


> Kita adalah anak cucu cicit Empayar Seljuk yang mana telah menghimpunkan Timur Tengah di bawah satu panji..kita juga adalah anak cucu cicit Empayar Uthmaniyyah yang telah menghimpunkan 3 benua di bawah satu panji.

> Erdogan menceritakan, salah seorang ahli parlimen pembangkang mewakili Parti Rakyat Republik (CHP) telah berkata kepadanya, "permasalahan kami bukannya di Dataran Taksim tetapi dengan kerajaan," Lalu Saya (Erdogan) berkata kepada mereka, "sesiapa yang mahu menjatuhkan kerajaanku dia mesti bekerja keras untuk memenangi pilihanraya parlimen akan datang dan bentuklah kerajaan."

> Dalam ucapan, Erdogan menuduh ahli-ahli parlimen dari parti pembangkang CHP menyokong dalang di sebalik kejadian yang berlaku (demonstrasi Dataran Taksim). Beliau menegaskan, ini adalah cara mereka (politik/dasar) kerana mereka telah gagal dalam peti undi.

> Erdogan menjawab kepada pihak-pihak yang menyangka bahawa apa yang berlaku di Turki sekarang ini adalah kesinambungan dari 'Arab Spring', "kamu semua sewajarnya mesti tahu bahawa Turkey Spring telah bermula pada tahun 2002 tetapi kamu tidak mengendahkan ia, padahal kamu ada mata, namun kamu tidak melihat.'

> "Hari ini tidak ada sesiapa pun dari ratusan ribu yang telah datang berhimpun membawa molotov (bom petrol) atau teringin membuat kerosakan dan membakar," ujar Erdogan.

> Wahai siaran-siaran berita antarabangsa; BBC, CNN, dan REUTERS..sembunyikanlah gambar ini dan sembunyikan pemandangan ini..pada beberapa hari yang lalu, kamu telah menyiarkan rakaman-rakaman dan berita yang mengelirukan tentang Turki. Jika kamu semua mahu mengambil gambar tentang Turki, datanglah ke sini yang menampilkan pemandangan sebenar Turki.

> Turki bukanlah sebuah taman seumpama Dataran Taksim dan rakaman gambar yang disiarkan oleh 'orang yang berat sebelah' tidak menggambarkan kedudukan sebenar Turki..pemandangan yang kamu semua lihat hari ini adalah Turki yang sebenar0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink