Home » , , , , , , » Laman Media Sosial Perlu Ada Lesen ?

Laman Media Sosial Perlu Ada Lesen ?

Laman Media Sosial Perlu Ada Lesen 

social media 


Laman social media Perlu Ada Lesen 


KUALA LUMPUR 4 Jun - Kerajaan diminta mewujudkan undang-undang baharu dengan mewajibkan pengendali media sosial serta portal berita di negara ini mempunyai lesen seperti di Singapura dalam usaha membendung budaya fitnah serta menghasut menerusi saluran itu.

Presiden Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM), Datuk Seri Dr. Saharuddin Awang Yahya berkata, peraturan itu diyakini mampu melindungi pengguna media sosial daripada terpengaruh dengan penyebaran maklumat tidak benar serta berunsur hasutan.

"Jika semua portal perlu mempunyai lesen atau setidak-tidaknya berdaftar, pastinya lebih mudah kerajaan mengambil tindakan terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab menyebarkan berita-berita palsu atau berbentuk menghasut.

 Lagi berita = Utusan Online

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink