Home » , , , , , , » Laungan Azan Pertama DI Sweden (video)

Laungan Azan Pertama DI Sweden (video)

Laungan Azan Pertama DI Sweden 

Fittja mosque

Laungan Azan Pertama DI Sweden 

inilah Azan kali pertama yang dilaungkan di Sweden ,selepas pertama kali dibenarkan dilaungkan di salah sebuah negara eropah tersebut,Sweden,Telah dilaungkan telika waktu solat jumaat pada 26 april yang lalu di masjid Fittja , Stockholm.
Seluruh umat islam di sweden terharu diatas kesyukuran ketika detik bersejarah itu berlangsung


Laungan azan yang mengambil masa selama tiga minit itu bergema dari Masjid Fittja, selatan Stockholm.

"Ia adalah satu hari yang amat penting bagi kami," kata Ismail Okur, pengerusi persatuan kebudayaan Islam yang memfailkan permohonan tahun lalu.

Ahli lembaga polis daerah Stockholm meluluskan permohonan masjid itu bahawa azan boleh dilaungkan pada setiap hari Jumaat bagi tempoh tiga hingga lima minit pada waktu tengah hari atau pukul 1 petang.0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink