Home » , , , , , , » Masya Allah- BAYERN MUNICH AKAN BINA MASJID DI STADIUM ATAS PERMINTAAN FRANCK RIBERY

Masya Allah- BAYERN MUNICH AKAN BINA MASJID DI STADIUM ATAS PERMINTAAN FRANCK RIBERY

 BAYERN MUNICH AKAN BINA MASJID DI STADIUM ATAS PERMINTAAN FRANCK RIBERY

 BAYERN MUNICH AKAN BINA MASJID DI STADIUM ATAS PERMINTAAN FRANCK RIBERYAlhamdulillah...


Pihak Bayern Munich bersetuju utk menanggung 85% kos pembinaan masjid dan perpustakaan Islam besar di Stadium Allianz Arena selepas mendapat permintaan daripada Frank Ribery bagi memudahkan pemain serta fans beragama Islam menunaikan solat lima waktu. pihak pengurusan juga akan mencari imam utk masjid tersebut. 

15% kos selebihnya akan ditanggung fans dan pemain. Menurut laporan dari berita Arab, Ribery hanya meminta satu ruangan kecil dibina bg memudahkan beliau dan penyokong utk bersolat namun Bayern Munich membuat kejutan dengan menyediakan ruangan besar bg tujuan itu.. Mereka menyertai kelab EPL, Newcastle United menyediakan tempat solat utk Umat Islam.

Minta ruangan yang kecil, tapi dapat Masjid......

#Respect


0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink