Home » , , , , , » Tarikh Awal Puasa Bulan Ramadhan 2013

Tarikh Awal Puasa Bulan Ramadhan 2013

Tarikh Awal Puasa Bulan Ramadhan 2013

Tarikh Awal Puasa Bulan Ramadhan 2013

Sedar tak sedar dah nak masuk bulan enam (JUN), cepat saja masa berlalu. Tinggal sebulan lebih saja kita nak masuk bulan Ramadhan. Jadi bagi sesiapa yang belum Qada' puasa tahun lalu baik selesaikan cepat sebelun bulan puasa 2013 membuka tirai.

Berdasarkan tarikh-tarikh penting dalam Islam bagi tahun 2013 bersamaan 1434-1435 H, 1 Ramadhan 1434 jatuh pada 10 Julai 2013 (Rabu).


Namun begitu, tarikh permulaan puasa Ramadhan 2013 ini masih tertakluk kepada pengumuman rasmi oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, yang akan mengumumkan dan menetapkan tarikh sebenar permulaan puasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia kelak.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink