Home » , , , , , , , , » Inilah Yang TV Turkey Siarkan..(Video) Tengok Laa..

Inilah Yang TV Turkey Siarkan..(Video) Tengok Laa..

Inilah Yang TV Turkey Siarkan..(Video) Tengok Laa..
Inilah Yang TV Turkey Siarkan..(Video) Tengok Laa..

KUALA LUMPUR: Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang semalam muncul secara live dalam sebuah program bual bicara di saluran TV5 stesen televisyen Turkey.

Wawancara selama 45 minit itu antara lain cuba mendapatkan pandangan Tuan Guru Abdul Hadi terhadap beberapa isu berkaitan negara Islam dunia termasuk isu ekonomi, sosial, kesatuan negara-negara Islam, dan hubungan dengan negara haram Israel.

Selain itu, beliau juga turut ditanya berhubung pengalaman politik PAS di Malaysia.

Wawancara tersebut dikendalikan moderator dalam bahawa turkey yang kemudiannya diterjemahkan dalam bahasa arab oleh seorang penterjemah sebelum dijawab oleh Presiden PAS.

Tuan Guru Abdul Hadi berada di Turki atas jemputan untuk menghadiri Kongres Kesatuan Negara-negara Islam Antarabangsa "A New World And Just Order" kali ke-22 yang berlangsung di Istanbul.

Turut serta pada rombongan itu setiausaha politiknya Dr Ahmad Samsuri Mokhtar serta wakil-wakil dewan termasuk wakil Dewan Ulamak Ustaz Muhammad Ismi Mat Taib dan wakil Dewan Pemuda PAS Adram Musa.(Hrkh)
0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink