Home » , , , , , » Feri "Wawasan Perdana' LAbuan terbakar

Feri "Wawasan Perdana' LAbuan terbakar
Beratus-ratus pelancong terkandas di terminal jeti feri Labuan apabila kebakaran tercetus di atas kapal feri ro-ro pada 06:10 hari ini.

Terdapat kurang daripada 10 krew di atas kapal 'Wawasan Perdana' semasa kejadian yang berlaku di hadapan lawatan pertama kapal ke Menumbok. Tiada kecederaan dilaporkan.

Difahamkan bahawa tiada penumpang atau kenderaan berada di atas kapal apabila kebakaran meletus.

Ketua Polis Labuan, Supt Adzhar Othman berkata siasatan akan dijalankan bagi menentukan punca kejadian.

Bomba & Penyelamat Jabatan Perkhidmatan menerima minit panggilan kecemasan selepas kejadian dan berjaya memadamkan api 15 minit kemudian, setelah dihantar tiga enjin bomba ke tempat kejadian.

Berikutan perkhidmatan insiden feri, ke tanah besar telah dihentikan.

Feri, asalnya dari Korea Selatan, telah beroperasi selama lapan tahun yang lalu dan mampu membawa 600 penumpang dan 60 kenderaan pada satu-satu masa.

Selain daripada Wawasan Perdana, Labuan Ferry Corporation (LFC) mengendalikan satu lagi feri, Warisan Perdana.

LFC ketua pegawai eksekutif Samsul Sahari memberitahu Bernama ia akan diserahkan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan.

Satu-satunya cara untuk perjalanan ke tanah besar sekarang adalah pada Ferry Kimanis dikendalikan oleh Juta Bonus, sebuah syarikat yang berpangkalan di Sabah.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink