Home » , , , , » Shaykh Abdullah Takazawa: Seorang Imam Jepun Di Tokyo

Shaykh Abdullah Takazawa: Seorang Imam Jepun Di Tokyo


Seperti yang kita tahu, dalam era globalisasi kini, agama Islam semakin mendapat tempat di seluruh pelusuk negara di dunia, termasuk la di negara Jepun..Di sana jugak lah lahirnya satu-satunya imam yang berbangsa Jepun dikenali sebagai Shaykh Abdullah Takazawa bagi memimpin populasi masyarakat Muslim yang semakin berkembang di Tokyo..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni.. 


Populasi di Jepun: 127,000,000

Populasi di Tokyo: 13,000,000

- Anggaran masyarakat Muslim di Jepun: 100,000
- Anggaran masyarakat Jepun Muslim: 10,000
- Anggaran masyarakat Jepun yang memeluk Islam (bukan untuk tujuan perkahwinan): 2 ke 300
- Jumlah imam Jepun di Jepun: 5
- Jumlah imam Jepun di Tokyo: 1

Shaykh Abdullah Takazawa dari Jepun, sebelum ini seorang artis tatu untuk Yakuza (Mafia Jepun), tetapi apabila Allah memberkati dia dengan Islam melalui Daa'wa saudara asing, beliau mengembara ke Arab untuk membuat Haji. 

Kemudian beliau telah ditawarkan biasiswa untuk menimba ilmu di sana, di mana beliau tinggal selama beberapa tahun. 

Dia datang kembali untuk menjadi seorang Imam di Tokyo.


Video:

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink