Home » , , , , , , , » Kenaikan Harga Gula Beri Impak Positif Pada Masyarakat

Kenaikan Harga Gula Beri Impak Positif Pada Masyarakat
Harga gula makin naik dari semasa kesemasa,baru baru ini tentang bajet/belanjawan 2013 Dato seri Najib tun Razak mengumumkan pengurangan subsidi gula sebanyak RM0.20 sekilo dalam belanjawan 2013.Ramai pihak meminta perdana menteri mengulas keputusan itu.

Beliau mengatakan bahawa kenaikan harga gula tersebut akan mengurangkan pesakit diabetes di malaysia,Yaahh memang tepat sekali saranan tersebut..alasan yang sangat kukuh dan jitu..

selain mengurangkan penyakit diabetes,
inilah hikmah daripada kenaikan harga gula dan kalau boleh naikkanlah harga gula lagi

-para peniaga makanan juga akan menaikkan harga jualan mereka,dengan alasan dari kenaikan harga gula ini.

mungkin gambar dibawah boleh di praktikkan untuk menyokong kenaikan harga gula pada masa akan datang 


0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink