Home » , , , , , , » Bajet 2103: Mahasiswa Juga Layak Menerima Bantuan Rakyat 1 MAlaysia(BR1M)2.0

Bajet 2103: Mahasiswa Juga Layak Menerima Bantuan Rakyat 1 MAlaysia(BR1M)2.0
KOTA BHARU 30 Sept. - Lebih 2.7 juta individu bujang yang berumur 21 tahun ke atas di negara ini bakal memperoleh manfaat pelaksanaan program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 yang akan mula diagih awal tahun depan.


Lebih menggembirakan, pemberian tersebut bukan sahaja tertumpu kepada mereka yang bekerja dengan pendapatan RM2,000 ke bawah, malah, pelajar universiti serta penganggur turut menikmati bantuan sebanyak RM250 itu.


Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin berkata, mekanisme dan prosedur pemberian tetap sama seperti tahun sebelumnya iaitu mereka perlu mengisi borang terlebih dahulu bagi memudahkan pembayaran dibuat.

utusanP/s: nampaknya bantuan untuk orang bujang bukan untuk yang bekerja sahaja tapi untuk semua mahasiswa malah penganggur juga dapat..bagi mahasiswa mungkin berasa legakerana menjimatkan kos mereka di kolej..0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink