Home » , , , , » Sembang Pasal : Proton Tuah Akan Berada dipasaran Mac atau April 2012

Sembang Pasal : Proton Tuah Akan Berada dipasaran Mac atau April 2012

jika sebelum ni Azizulhakim ada membuat entri pasal=Sembang Pasal : Proton Persona R/ Espire 2012 (P3-210A) | AZIZUL HAKIM

Proton Holdings Bhd (Proton) dijangka akan mula memasarkan model baru menyamai kereta konsep Tuah dalam masa empat bulan lagi.

“Dalam empat bulan lagi kita akan pasarkan Tuah,” katanya.

Sebelum ini, kecoh di media-media online dan blog Proton akan melancarkan model P3-21A yang dibangunkan berasaskan model konsep Tuah.

Proton Tuah Mula Dijual Dalam Masa 4 Bulan Lagi?
Model Proton Persona R/ Espire 2012 (P3-210A) akan dikuasakan dengan enjin turbo campro

“Kami sedang membuat persiapan untuk melancarkan sebuah kereta baharu pada 2012 dan satu daripada kegiatan penting bagi Proton tahun depan ialah berusaha gigih meningkatkan eksport.

“Dalam negara, jumlah jualan semakin meningkat tahun demi tahun tetapi bagi tahun depan, ini bergantung kepada keadaan pasaran ketika itu,” katanya kepada Bernama pada Hari Keluarga Proton di sini hari ini.

Syed Zainal berkata tahun depan dijangka mencabar dari segi ekonomi, tetapi bagi industri automotif pelancaran model-model varian baharu akan membantu meningkatkan prestasi keseluruhan Proton.

Bagi enam bulan pertama, jualan kereta Proton Holdings bertambah kepada 74,519 unit berbanding 65,918 unit yang dijual dalam tempoh yang sama pada 2010.

Hari Keluarga tahunan yang kali ini diadakan di Sunway Lagoon Resort di sini itu, dilancarkan oleh Pengerusi syarikat, Datuk Seri Mohd Nadzmi Mohd Salleh, dan dihadiri oleh lebih 28,000 pekerja syarikat kereta nasional itu.

Syed Zainal berkata seperti juga mana-mana segmen ekonomi yang lain, pasaran automotif terus menghadapi persaingan sengit.

“Justeru itu, kami perlu menggandakan usaha kami dan hari keluarga ini merupakan satu cara untuk menghimpun tenaga kerja kami, menaikkan semangat dan moral mereka serta menggalakkan mereka menjulang nama Proton untuk mencapai tahap yang lebih tinggi dan kejayaan yang lebih besar,” tegas beliau.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink