Home » , , , , , , , , » Cara Unik Polis Vietnam Menangkap Mat Rempit Dan pelumba Haram

Cara Unik Polis Vietnam Menangkap Mat Rempit Dan pelumba Haram

di Malaysia semakin hari semakin ramai golongan muda Yang terlalu obses dengan Motosikal mereka sehingga mereka digelar Matrempit jalanan.aktiviti mereka yang menunggang secara merbahaya dan lumba haram atau dipanggil Malam Juara-Juara akan mendatangkan bahaya kepada pengguna lain..

Jika di malaysia polis sentiasa Mengadakan sekatan Jalan raya dan terus berkeras Jika mat rempit lari dari sekatan,sampai Terluka-luka Mat rempit tu lepastu kena herdik pula..memang tak patut lah,,tak baik tendang-tendang Moto orang,main Kotor tu..

Tapi Di Vietnam mereka menggunakan satu teknik yang unik dan selamat untuk menangkap mat rempit dan pelumba haram disana,mereka menggunakan jala halus yang biasanya digunakan menjala ikan, ke roda belakang Motosikal Mat rempit yang mengelak dari sekatan,

teknik ini dikatakan sangat sesuai dan tidak membahayakan penunggang dan pengguna jalan yang lain.apabila jaring itu dimasukkan ke tayar belakang,motosikal akan perlahan dan berhenti.


teknik ini juga telah berhasil menangkap ratusan mat rempit dan pelumba haram di sekitar Veitnam,
tanpa jaring Ikan ini Sudah tentu Mat rempit dan Pelumba haram akan Membuat kecoh di sekitar bandar vietnam..AZIZULHAKIM: bila difikirkan semula serius efficient juga cara menjala ni,apa tunggu lagi haha,Jom menjala atas tar,haha0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink