Home » , , , , » Sembang Artis: Sebab lagu 'Panik' BunkFace Diharamkan RTM

Sembang Artis: Sebab lagu 'Panik' BunkFace Diharamkan RTM

Nama Kumpulan: Bunkface

Tajuk Lagu : Panik

mungkin berita ini telah diketahui umum dan telah banyak disebarkan oleh media dan blog-blog,iaitu sebuah lagu dari kumpulan Bunkface telah Di Banned/diharamkan Oleh pihak RTM..

Sam atau nama penuhnya Shamsul Annuar Mohd. Baharum yang baru sahaja memenangi anugerah Komposer Muda Berpotensi pada Malam Mesra Badan Perlindungan Hakcipta Karyawan Muzik Malaysia 2011 (MACP) menjelaskan,

“Saya pun tidak faham apakah alasan RTM banned (mengharamkan) lagu itu daripada disiarkan di radio? Kami cuma diberitahu dalam lagu itu ada perkataan ‘reformasi’. Sekali lagi saya tidak faham, salahkah kami gunakan perkataan reformasi? Kami bukannya membawa mesej yang tidak baik"

“Reformasi yang saya sebutkan dalam lagu Panik tidak ada kena mengena dengan Gerakan Reformasi yang dilaung-laungkan oleh Pakatan Parti Politik Pembangkang,” katanya kepada media.

“Lirik-lirik tulisan saya adalah berdasarkan pengalaman hidup seharian yang saya lalui di mana saya mahu berkongsi dengan para peminat Bunkface. Jadi, adalah tidak adil apabila RTM dengan mudah mengharamkan sesebuah lagu seperti Panik,” ujarnya lagi."

AZIZULHAKIM: tak pandai nak mengulas panjang..saya tak hebat sangat dengan politik,apa yang boleh dikatakan,
Mungkin RTM dapat menerima semula lagu 'panik' Bunkface itu Jika Perkataan 'Reformasi" itu ditukar dengan 'Transformasi"..hehe

6 ulasan:

Fendy berkata...

hoho...kene banned...

Mohd Zakwan berkata...

tak pasal2 kena banned...kesian kumpulan Bunkface... jadi mangsa politik...
Blog Mohd Zakwan :)

Beckhrooy berkata...

pelik mereka niee

Razil Tahir berkata...

lagu jer pun... hm...

En. Kronik berkata...

takut tergugat r tu..

Mr.PinGu berkata...

yang tukang band tu bodoh!.. politik la tuh.. kalau lirik2 mcm tahyul and sesat tu leh la pulak lepas... bijak2

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink