Home » , , , , , , , , , , , , » Sembang Pasal: Melayu Diangkat Di Luar dan Russia Namun Di negara Malaysia sendiri Apa Kan Daya?

Sembang Pasal: Melayu Diangkat Di Luar dan Russia Namun Di negara Malaysia sendiri Apa Kan Daya?

sahaja Azizulhakim Nak bangkitkan mengenai Bahasa Budaya Dan Bangsa Melayu,Masyarakat di Moscow Russia Pula yang mengangkat Melayu,bukannya anak melayu sendiri

tak percaya kenapa dengan Melayu?
-korang bukak google search
-tulis perkataan melayu
-dan search image



sekarang ni banyak anak bangsa yang hampir melupakan dan meninggalkan bahasa ibunda melayu mereka,kerana apa bahasa melayu diketepikan,apakah punca bahasa melayu diketepikan?

mungkin pengarih dari media-media dan laman sosial yang menghantui kita,selalu menggunakan bahasa barat sehingga bahasa melayu pun sudah dicampur aduk dan dirojakkan dengan bahasa barat.

sekarang ini ketika anak melayu berbangga menggunakan nama barat dan bertutur dengan bahasa barat mereka,Ketika remaja Melayu sibuk "Bershuffle", remaja barat asyik mempelajari lenggok tarian Zapin, Ketika kita ingin menjadi "Orang Putih", "Orang Putih" ingin menjadi kita kerana mereka tahu KEHEBATAN MELAYU !!

Kita hanya mendengar cerita kehebatan ibunda kita Namun kita tidak menghayatinya.malah menyangkal dan membuat tuduhan sesama sendiri..

jom layan video ni?


                         
melayu diangkat di Russia



                             
Mampukah dunia melayu mencorakkan arah pentadbiran dunia pada masa hadapan
hujahan dari rakyat Russia

3 ulasan:

Alieza Dayasari berkata...

saya belajar di Kampus Bahasa Melayu. Isu bahasa Melayu ni sbnrnnya kan.. orang melayu sndiri yg menjatuhkannya.
Lect saya (india) begitu mengagungkan BM.. pernah dijemput dlm forum pasal BM.. lect sy kata, org mel sndiri yg pertikaian kehebatan BM....
bila pk pasal lect saya tu.. wooo.. tabib pun ada.. kalau baca pantun ker, sajak ker.. raut wajah dia mcm mengagungkan BM.. BM ada bahasa yg unik dan cantik..
hmmmmm...

azizul berkata...

alieza dayasari:

memang betul pun,melayu sendiri jatuhkan melayu,rujuk dari sejarah melayu sendiri pun ada terbukti melayu pernah jatuhkan melayu sendiri

CekbOlat-bOlat berkata...

tgok video tu terasa bangga berbahasa melayu . wewwwww

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink