membina mahligai bahagia

bilakah yang sesuai untuk sesorang itu memkirkan lebih serius tentang perkahwinan..
kalau untuk lelaki bila kah dan pada mur berapakah anda mula mengumpul duit untuk kahwin....mesti korang pernah fikir kan..bilakah korang nak start kumpul duit untuk berumah tangga..takkan semua nak loan..

ptptn lagi..
rumah lagi..
kereta..
alahai..



hahaha..
zaman ini ramai orang berkahwin dalam lingkungan umur 24-30..
sempat kae nak kupul duit...bile korang nak kumpul duit..
inilah cara-cara nak kumpul duit anda itu..

mula-mula kerja..
jangan fikir nak enjoy je..
jangan beli macam macam..
berpada-padalah modified moto dan kereta anda...alahai vespaku..
kumpul duit tiap-tiap bulan..bagi mak pegang..hehe
masak dirumah...jangan asyik makan kedai jer
bawa bekal ke tempat kerja..
jimatkan minyak...kongsi kereta...
biar simple tapi poket tebal...
jangan biar papa asal bergaya..
....emmm..dah laa tu...

5 ulasan:

afiqazizan berkata...

haha btol2...setuju sangat dengan cara yang kau wat bro.

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

hahaha.
wah.
daa merancang ek?
bgus la camtu.

azizul berkata...

baru terfikir....rancangnya belum lgi..hahah

sis92 berkata...

bagus2 prancangan duit itu penting
sbb nk jimat susah nk habiskan sekelip mata hahah

cik ika berkata...

kena rancg dr skg..huu

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink