Home » , , , , » Bayi Istimewa Ini Bernama Jihad

Bayi Istimewa Ini Bernama Jihad


DI german seorang ibu yang telah melahirkan seorang cahaya mata yang agak berat,
berat bayi tersebut sekitar 5,97kg..


apa yang menariknya disini adalah bayi tersebut diberikan nama JIHAD..

ibunya Elfi yaghi, 40, beliau difahamkan untuk menjadi seorang Muslim yang taat,dan memberikan nama anaknya itu Jihad

Jerman mempunyai penduduk Islam terbesar di Eropah Barat selepas Perancis. Kira-kira 3.5 juta umat Islam tinggal di negara ini, dan 80 peratus daripada mereka tidak mempunyai kerakyatan Jerman.JIhad mempunyai sembilan saudara lelaki dan empat saudara perempuan..

Azizul hakim: sedap juga nama bayi ni,JIHAD..
kalau di negara kita memang sedap dan nama ini perkara biasa..tetapi bagi di negara barat dan negara yang penduduk islam sebagai minoriti,ini adalah berat bagi mereka..

contohnya di german sendiri bekas bos Bundesbank dan ahli politik Thilo Sarrazin menulis sebuah buku yang paling laris yang mengecam Islam sebagai 'merendahkan Intelligence penyakit masyarakat Jerman'.
di sesetengah negara islam memang dikecam

tahniah buat ibu kepada JIhad.berpegang teguh kepada islam..
siapa lagi yang mampu untuk mempertahankan Islam? kalau bukan kita sebagai umatnya..

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink