Home » , , » sembang pasal: berhati-hati bila nak guna pewarna rambut

sembang pasal: berhati-hati bila nak guna pewarna rambut




rambut sapa yang kaler maler tu berhati-hatilah tentang pemilihan jebis pewarna rambut anda.

Remaja dari Swaythling, Southampton, Hampshire, mula mendapat kulit kepala gatal selepas menggunakan pewarna hitam separa kekal, yang mengandungi bahan kimia para-phenylenediamine (PPD).

Chloe Robins, 14, dikejarkan ke hospital selepas Joanna ibunya menggunakan kit rumah mati kepada warna rambutnya.

kepalanya,leher dan wajahnya membengkak..ini disebabkan alahan yang teruk akibat dari para-phenylenediamine kat pewarna rambut dia tu..

minggu lepas pun ada kes macamni Tabatha McCourt yang berusia 17 tahun meninggal dunia selepas 20 minit selepas mewarna rambutnya.

5 ulasan:

laskar pelangi berkata...

ish ish! bahaya tu..nasib tak pernah terfikir nak pakai benda alah tu...

Atenyana berkata...

Haish, nasib bek la tak pernah berminat nak kaler2 rambut neh..:)

azizul berkata...

hitam menawan

sis92 berkata...

haram warna2 rambut..

cik kiwi's berkata...

kesimpulannya...tak payah nak warna rambut. kalau bahan kimia dlm tu menghalang air. dah x sah air sembahyang. haishhh

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink