Home » , , » Poster Cium Molot yang membawa kemarahan

Poster Cium Molot yang membawa kemarahan

"Satu kempen poster yang menunjukkan snap palsu Paus mencium imam Mesir telah sama dimensi selepas mencetuskan kemarahan di Vatican.

Iklan yang dibuat untuk kempen Unhate pakaian firma Benetton, menunjukkan Benedict XVI cium molot sehingga Sheikh Ahmed el-Tayeb institut Kaherah Al-Azhar.

Kedua-dua bertempur apabila Al-Azhar digantung perbincangan antara agama dengan Rom awal tahun ini selepas Pope yang dipanggil untuk perlindungan yang lebih besar untuk orang Kristian Mesir.

Gereja Katolik mengutuk papan iklan sebagai provokasi "yang tidak boleh diterima".

Rev jurucakap Vatican Federico Lombardi berkata: "Ini menunjukkan kekurangan yang serius berkenaan untuk Paus."

Snap itu adalah salah satu daripada beberapa menunjukkan musuh politik mengunci bibir.

Mereka termasuk Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu penanaman tamparan kepada Presiden Palestin Mahmoud Abbas dan Chavez Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama smooching Venezuela Hugo.

Benetton dikenali untuk iklan kontroversi berkata poster bertujuan untuk memupuk "cinta dunia".



Tetapi beberapa imej-imej yang dilancarkan hari ini dengan cepat diambil di Milan, New York, Paris, Tel Aviv dan Rome."

barrack obama,
Hugo.Chavez,
Benjamin Netanyahu
Mahmoud Abbas


barrack obama,Hugo.Chavez, Benjamin Netanyahu Mahmoud Abbas






                                                   
Barrack Obama Cium MOlot Dengan Hugo.Chavez

Benjamin Netanyahu Cium mOlot Mahmoud Abbas


Azizul hakim :memang kena marah pun,,,nak edit poster pasal keamanan politik pun jangan la berkaitkan keagamaan,..gaambar yang atas tu boleh buat aku marah..

3 ulasan:

Khairil berkata...

ni terpengaruh dgn seksualiti songsang kut...

azizul berkata...

khairul: seksualiti merdeka..haha

Razil Tahir berkata...

hm... sesuka ati memasing jer...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink