Home » , , , » Potret Telanjang Aliaa Magda Elmahdy Aktivis Mesir Cetus Kontroversi

Potret Telanjang Aliaa Magda Elmahdy Aktivis Mesir Cetus Kontroversi



Seorang aktivis dan blogger Mesir bernama Aliaa Magda Elmahdy menuai pujian dan kutukan setelah memposting potret telanjang dirinya serta foto bogel lain di blog miliknya sebagai suatu ekspresi pribadi.

Posting foto telanjangnya ini telah mendorong percakapan politik di jejaring sosial Twitter dan telah dilihat lebih dari 133.000 kali, dimana terjadi perdebatan sengit antara pihak pro dan kontra terhadap aksi Elmahdy ini.

"Saya mempunyai hak untuk hidup bebas di mana-mana tempat," Elmahdy menulis di blog beliau. "Saya berasa gembira dan sendiri berpuas hati apabila saya merasakan bahawa saya benar-benar bebas," katanya.

dengan menggunakan tajuk “fan a’ry,” " yang bermaksud seni bogel, Elmahdy mengHantar beberapa gambar dirinya yang sedang telanjang.

Pelajar seni media di Universiti Amerika di Kaherah, Elmahdy mengambil gambar di tempat ibu bapanya itu. Blognya juga mempunyai gambar seorang lelaki duduk telanjang yang memegang gitar.

Azizul hakim: bogel tu seni ke..aduhh..macam-macam..malu jer

5 ulasan:

zoe berkata...

mcm dah xde benda lainnak buat jer...

Khairil berkata...

seni yang tak kena pada tempat...

azizul berkata...

zoe;tu la buat la benda lain

khairil:seni yang itu hawa nafsu..huhu

Syaza Zul berkata...

Seni? Gilaaa. Haha!

Syaza Zul berkata...

Seni? Gilaaa. Haha!

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink