Home » , , » sembang pasal: apa kes seksualiti merdeka

sembang pasal: apa kes seksualiti merdeka




korang semua dah tau kan tentang seksualiti merdeka ni..ramai yang cakap tak patut diadakan,,aku pun cakap tak patut.

seksualiti merdeka adalah cara tahunan mengenai hak seksualiti yang diadakan di Kuala Lumpur, dengan kerjasama segabungan NGO Malaysia ..

kononya merekajalankan festival ini untuk membantu kumpulan LGBT (lesbian, gay, biseksual dan traansgender) yang dipinggirkan memahami hak mereka dalam lingkungan undang-undang.

pengasas program Seksualiti Merdeka Pang Khee Teik, Pengerusi Bersih 2.0 Datuk Ambiga Sreenavasan, Pengarah Tenaganita Irene Fernandez dan ahli jawatankuasa Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah telah dipanggil dan disiasat oleh pihak polis.

lepas tu tiba tiba Marina Mahathir menyelar laporan-laporan media yang menggambarkan Seksualiti Merdeka seolah-olah sebagai festival seks bebas

patut kah kita sebagai umat islam menyokong aktiviti ni?
homoseks dah memang haram dan melanggar fitrah manusia,,

memanglah ia bukan satu festival untuk seks bebas tapi bila bila seksualiti malaysia ni berlaku,
mereka akan berfikiran,golongan homoseksual telah medapat tempat dan mereka tidak perlu bersorok lagi..
mungkin keadaan sosial yang lebih teruk akan berlaku..

bagi aku kita ni malaysia negara dari timur dan majoriti adalah umat islam ..tak perlulah mengikut cara dan kehidupan songsang barat..


"Kita bukan menentang sebarang pergerakan hak asasi manusia untuk bersuara. Tapi apabila perkara (program) ini timbul dan mengancam keselamatan negara, kita perlu ambil tindakan. Jangan sudah kena ketuk kepala, baru kita hendak ambil tindakan. Penganjur fikirlah dahulu sebelum buat program. Saya rasa majoriti masyarakat kita tidak boleh terima perkara ini, jadi jangan agungkanlah" kata Datuk Seri Khalid Abu Bakar



dulu aku time fardhu ain aku ada dengar kisah azab yang diterima oleh kaum luth,klik sini=

4 ulasan:

Cik tikah berkata...

x songkong. entah apa apalah doran gnie. terikut budaya barat lah nie.

azizul berkata...

tu la..lagi2 ambiga tu..selalu buat kecoh

cik sakura berkata...

mengarut betul..hmm

Nafisah Ruslan berkata...

tah pape je.. memang kita dah dekat dengan kiamat dah ni
takutnya.. :'(

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink