Home » , , , , » Pantun Yang Amat Berguna Untuk Rakyat Malaysia

Pantun Yang Amat Berguna Untuk Rakyat Malaysia




tiap kali pergi tandas awam,mesti ada dilekatkan papan arahan contoh seperti
"Please Flush After Use"
"tolong flush selepas digunakan"
"jimatkan Air"


tapi berapa kerat sangat yang peduli arahan ni..
ramai yang tak mempedulikan..

untuk individu yang sukar mengikut arahan tu,
dah macam-macam bahasa yang ditulis pada papan kat dinding toilet..
tapi lepas buang masih tak flush semula..

apa kata kita guna tektik lain..
buat arahan menggunakan bahasa kiasan,,haha
dah arahan bahasa inggeris dan melayu tak dipedulikan
cuba la bahasa kiasana pulak manatau diorang lebih tersedar,.

contoh macam ni






Azizul hakim: mungkin arahan seperti ini lebih membina dan mencetus kesedaran

4 ulasan:

Khairil berkata...

aku gelak berguling2 sorang diri dlm toilet bila baca ni...hahaha

laskar pelangi berkata...

gelak guling2 sungguh baca pantun tu semua =D

azizul berkata...

khairil: jangan guling,berterabur nanti

laskar pelangi: jangan guling macam abg khairil

Alieza Dayasari berkata...

kelakar.. amat sesuai.. hahahaha
singgah usha entry usha iklan. sama2 tmbh tabung blog.
salam singgah.

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink