Home » , , » Proses Duit Dihasilkan(video)

Proses Duit Dihasilkan(video)sapa yang tak suka dengan duit,haha,,ada duit boleh buat apa saja..
Mesti korang tertanya-tanya,bagaimana duit dibuat dan dikilangkan..
kalaukah boleh buat duit sendiri kan senang..huhu..
tapi jangan nanti korang buat duit palsu pulak..
tak pasal-pasal kena tangkap..


Terdapat beberapa jenis wang yang dibuat dengan cara yang berbeza. Duit syiling adalah sejarah bentuk tertua wang, dan mereka dicap oleh cara mati, dari kepingan logam.

Wang kertas dicetak pada mesin cetak, tetapi boleh terdapat langkah-langkah yang lain untuk proses pembuatan wang kertas. Banyak wang kertas (di negara-negara yang berlainan) kini dilengkapi dengan jalur pengesahan hologram untuk membuat pemalsuan lebih sukar, dan orang-orang dikilang secara berasingan dengan teknologi laser, dan ditambah dengan kertas. Terdapat juga teknik-teknik khas untuk menambah tera air (yang dilakukan apabila kertas itu sendiri dihasilkan, walaupun sebelum mencetak mana-mana dilakukan).

kat sini vespa degil nak kongsi video bagaimana duit dollar AS dihasilkan,

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink