Home » , , , » tips blogging: cara nak melajukan loading internet bagi yang mencecah kuota broadband

tips blogging: cara nak melajukan loading internet bagi yang mencecah kuota broadband




siapa kat sini yang pakai broadband..
best tak pakai broadband?
tak bestkan? bila dah sampai limit volume..

raca macam nak sepak ja laptop ni bila berdepan dengan kelembapan internet macam yang macam siput..

okeh..rasanya ramai yang dah tau kot..

cara nak melajukan internet untuk broadband,,,

macam aku belajar programming c++ jer..huhu

cara-cara

1- tekan start button
2- cari run
3- dak keluar tekan CMD dan klik ok


4- keluar commant promp dan tulis "ipconfig/all"


5- cari senarai modem korang yang sedang aktif dan pilih IP korang


6- kat bawah sekali tulis "ping [address
korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t




selamat mencuba...selamat menguruskan internet anda..
thanks kepada=[ Tips ] Jom Lajukan Broadband Yang Habis Limit

5 ulasan:

fuuyooh berkata...

dulu guna berokban.. sekarang tak lagi.. :)

azizul berkata...

fuyooh: depa punya limit macam hareem

Tanpa Nama berkata...

erm,,,,y lngkh ke 5 tu?tk taw mcm mna?lain y kluar????help me

azizul berkata...

cik tanpa nama: yang kelima tu contoh korang guna celcom..dia ada tulis atas tu celcom..lepastu ping kan ip no dia..

Tanpa Nama berkata...

I am rеally іnspired along with your writing talentѕ as neatly аs ωith the structure for your
weblog. Is this a paіd subject or did you moԁіfy it your self?

Αnyway stау uр the excеllent high quality writing, it is rare tο peer a nice ωeblog
like thіs one today..

Also visit my web pagе - criar p঩na facebook blog

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink