Home » , » cara mengelakkan trafik

cara mengelakkan trafik

sini ada beberapa cara untuk anda mengelakkan kesesakan trafik jalan raya..

1-pergi kerja naik transport awam..lrt,erl..
2-pergi kerja naik moto..
3-pergi pada waktu selepas subuh..serius tak banyak lagi kereta atas jalan,..
dah nak sampai tempt kerja tu lepak dulu makan teh tarik + roti canai..
4-gunakan highway boleh sprint terus
5-guna smart kad dan touch n go..tak payah dok gaduh beratur bayar tol..
6-balik kerja lewat sikit..alah overtime la sikit..same je letihnya dengan asyik beratur dan tekan brek kereta ketika traffik jem..betul tak..
7-pagi-pagi dengar laporan lalulintas
8-gunakan jalan shortcut dan kurang lampu isyarat..masuk laa celah-celah taman mane-mane

yang ni jer yang mampu kongsi..hehe..

jatuh cinta pandang pertama dengan cik polis traffik..dem

sapa nak check laporan traffik boleh kesini=LLMTRAFIK : Traffic Updates

2 ulasan:

d_tieah berkata...

Wah.. Gadis trafik.. Dah macam erra fazira plak ek.. Ngee :)

*Tempat sy takde sangat masalh trafik jem ni.. Still ok..


Entry Terbaru : Happy Birthday ; Tiket Free Untuk Blogger

azizul berkata...

bagus la..klu trafik tak sesak..

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink