Home » , » tips menunggang diwaktu malam

tips menunggang diwaktu malam

bersempena karnival motosikal antarabangsa kuala kangsar 2011...huhu..
harapkan kali pertama muncul dengan vespa...jika sebelum ni pegi kuale nek rxz ja...
sedih bila tak dapat pergi..
aku berhadapan dengan minggu exam...
tak apa..yang mana lebih penting..kita dahulukan...hehe..
semoga otai-otai selamat sampai..dan tiada rintangan -rintangan yang berlaku..

apa rintangan semasa konvoi jalan jauh ni

1- bila naik moto atas highway konfem boring..mulalah nak merembat...enjin moto jem
jenuh kawan nak towing..biasanya bagi moto-moto antik..ni perkara biasa
2- tayar pecah....
3- plug kong..
4- macam-macam lagi lah..
semoga selamat pergi dan pulang ya,,

kebanyakan penunggang lebih suka bergerak pada waktu malam..kerana fakto-faktor...sejuk...tak panas..traffik kurang...tak letih sangat...
tapi apabila menuggang pada waktu malam perlu berhati-hati..

ini dia tips menunggang pada waktu malam..

1- sentiasa memeriksa semua lampu..lampu brek,,lampu depan..lampu belakang..lampu signal
2- elakkan pakai visor yang gelap...ini seolah-olah anda memakai sunglases pada watu malam..
boleh meminimakan penglihatan anda..
3- memberi tumpuan pada jalan semaksimum mungkin...
4- biar anda dapat dilihat oleh pemandu lain..pakai pakaian yang cerah dan memantulkan cahaya..
kalau pakai jaket kulit marlboro atau bell tu..sarungkan vest hijau tu kat luar ya..


selamat menunggang

4 ulasan:

cik sakura berkata...

padan lar ada sekumpulan mat vespa duduk dekat tepi shell tadi..ramai jugak ye..mungkin plug kong..hehe..baru tau..

azizul berkata...

sabtu ahad ni tiap-tiap tahun 30 april mesti ada karnival antarabangsa bersempena hari keputaraan sultan perak...

Khairil berkata...

nanti nak buat konvoi mesin padi pulak...hahaha

azizul berkata...

rosak highway nanti...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink