Home » , » DEBAT PERDANA UBM : Mengipas blogger lebih berpengalaman

DEBAT PERDANA UBM : Mengipas blogger lebih berpengalaman


sila klik banner..

-
Adakah sikap mengipas Blogger otai/lama dapat memberikan kelebihan kepada blogger lain?
Dan perlukan sikap ini ?


asalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh..
terima kasih tuan speaker dewan,
dihormati barisan kerajaan yang tetap berpengang utuh dengan pendirian dan hujah hujah mereka...adkah mereka dapat bertahan dengan pendapat mereka...yaa..kita akan saksikan

sikap mengipas blogger lama,atau dalam erti kata lain adakah membodek?meminta?atau pun mencari kelebihan?
itu adalah agenda mereka sendiri,,,
blogger-blogger baru sentiasa berkenalan dan bersuaikenal dengan blogger-blogger lama dan sentiasa mencari peluang untuk rapat dengan blogger tersebut...
mengapa mereka perlu rapat dengan blogger lama?
ini kerana bloger-blogger lama terbukti mempunyai lebih pengalaman dan ilmu selok belok dan dunia berblog ini..

bagi saya tidak perlulah untuk mengipas sangat kerana blogger lama pun naik meluat..
memang lah blogger-blogger lama perlukan pembaca-pembaca yang baru untuk blog mereka...
tetapi terpulanglah kepada blogger lama tersebut,,,
biarlah kita hanya sekadar meminta info,tips,dan panduan untuk berblog ini,,, adakah itu lebih baik...bukan hanya meminta untuk direview oleh blogger lama sahaja,,,
trafik blog tinggi,tetapi kandungan blog kosong..

"setiap perlumbaan harus ada kelainan" ya itulah kata-kata garing dalam filem rempi v3...
jika kita ingin berjaya buatlah satu kelainan,jangan asyik meniru,,, menyalin dan menerbitkannya...seperti hidup malas makan disuap.. kelainan dalam sesuatu blog akan dapat menarik ramai pembaca dan peminatnya,,tak gitu kerajaan?

oleh yang demikian,semua kejayaan adalah hasil usaha sendiri,dan tidak perlu disuap-suapkan bagai bayi... kita harus matang dalam dunia berblog agar terus maju kehadapan,dan dapat meningkatkan ekonomi blogger-blogger di malaysia..saya sebagai barisan pembangkang menyokong usul ini,blogger baru tak perlu mengipas-ngipas blogger-blogger lama..kerana blogger lama dah sejuk rumah mereka dah ada aircond..makin dikipas mereka makin rimas tau..
nasihat dari saya,tingkatkan kualiti,martabatkan produktiviti

sekian,terima kasih,,,,,

saya tak sokong/pembakang

10 ulasan:

Ecah Ecot berkata...

ha, geng!same2 la kite menegakkan kebenaran...hehe

encHIx laNDax berkata...

landax akan cuba buat entri yang menentang arus..bosan lah semua nak sokong dengan hujah ni je..landax nak sokong ngan orang yang menipas..boleh?haha

azizul berkata...

landax: trylah x sabar nak baca ni..huhu

cik sakura berkata...

kipas2 senantiasa berada diluar sana tidak kira dimana tempat..

nana riduwan berkata...

:)
nana selalu jumpa pengipas..
tp in realiti la..
dalam dunia belog ni sape la nana kn?? :)

Benjy berkata...

Azizul, wah engkau kira cam lone ranger lah ni kan ... hahahaha .... sampai hati engkau tak cam tu kat blogger2 otai , kalau diaorang baca entri azizul ni ... kecil hati dia orang tau .... apalah salah sekali-sekala memuji brother otai ni kerana menghasilkan sebuah entri yang best untuk dibaca ? ... kalau kita tidak hargai mereka macam man mereka nak hargai kita ... bagi b3njy pujian perlu ada ... tak kanlah lepas baca sesuatu entri yang best hanya komen "...menarik entri ni, thanks.. "... konon2 komen short n sharp lah katakan ... hahahaha.

p/s: b3njy harap Azizul edit balik entri azizul ni agar blogger2 otai tak kecil hati ... terima kasih dan salam hormat .

azizul berkata...

cik sakura : kipas sate,kipas angin,kipas udang..hehe

azizul berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azizul berkata...

nana: tape nana,,, sedikit-sedikit lama-lama naik membukit...usaha..keep blogging...

azizul berkata...

abg benjy : thanks sebab komen bro benjy..

kecil tapak tengan nyiru ditadahkan,
siapalah saya...rangking alexa pun berjuta-juta...page indexed dalam google pun ciput... sekadar memeriahkan lagi segmen..huhuhu...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink