Home » , , » Cermin Mata VS Contact Lens,Mana Anda Pilih

Cermin Mata VS Contact Lens,Mana Anda Pilih


mata mesti terasa letih ketika mengadap komputer berjam-jam..
jika seseorang itu rabun.jika anda rabun atau pun anda memang rabun..
mesti nak kena pakai cermin mata kan?
banyak jenis-jenis dan jenama-jenama cermin mata di pasaran,
rayban.oakley,2inch,cybereyework dan macam macam lagi..

bulan lepas member aku nak cuba pakai contact lens dan ada member aku yang lain cakap dia tak suka pakai spek,dia suka pakai kontact lens siap mata warna warni lagi..
dah macam orang putih..

bagi korang lah,,antara cermin mata dan kontact lens..mana yang korang nak pakai..?

aku pakai cermin mata jer,malas nak pakai contact lens...kenapa?
kontact lens ni susah..

1-tak boleh pakai lebih 8jam
2-sentiasa nak kena cuci bersih
3-tak boleh tidur sebarangan
4-dalam poket kena ada bekas kontact lens ja..
5-susah nak pakai..
6-kalau silap pakai sikit,dah rasa tak selesa
7-mata cepat letih

susahkan kalau rabun ni..power semakin naik..
nak tau tips kurangkan rabun
jom klik sini-
tips mengelakkan rabun mata | AZIZUL HAKIM


8 ulasan:

Khairil berkata...

pakai spek mata baru nmpak mcm superman...

roha berkata...

pakai spek je, x payah nak susah2 pkai kontek lens ni. leceh

azizul berkata...

ha betul tu,,,senang dan mudah,kan?

bersama kak Es berkata...

Kak Es pakai 2 2 ikut kesesuaian tempat

MissNaL berkata...

true! pkai cermin mata senang skit..nak2 time kelam kabut kan.

azizul berkata...

missnak: ha tu laa..trus pakai je

mama hani berkata...

pakai speklah...cute..^^

aizamia3 berkata...

nak mudah guna cermin mata, lebih selamat dari contact lens di mana penjagaan dia agak rumit, bagi yang memang mementingkan kebersihan oklah.. tapi terpulang pada si pemakai - sekadar pandangan..

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink